Učiteľky z Košíc - Poďakovanie

16.09.2013 00:00
Pán Miroslav,
sme veľmi milo prekvapené, že ste dokázali také pekné veci a starožitnosti zozbierať a poskupovať. Všetko pekne porobené, zreštaurované - niečo prekrásne. Človek môže len obdivovať, takú krásnu zbierku nenájdete nikde na Slovensku. Vaša mamička má zlaté ruky, toľko prekrásnych výšiviek, obrusov a iné pekné veci sú vo vašom rodinnom skanzene. Jej manžel Ondrej bojoval za slobodu, pre lepší život ľudí, ale takýto ľudia v našej spoločnosti idú do zabudnutia, ale politici idú do dejín. Stačilo nám prečítať článok, Ondrejova sláva bola skromnosť. V dnešnej dobe ľudia vidia len zisky a moc. 
Mirko, veľmi vás prosíme, napíšte, kde Váš otec Ondrej videl najhoršieho tyrana ľudstva Hitlera. Sme židovského vierovyznania. Naši rodičia zomreli ako statočný Ondrej zo Stalingradu.
Miroslav, Váš ocko visí zarámovaný v našom byte a veríme, že pribudne aj v iných rodinách. Odnášame si od Vás z Oravy tie najkrajšie spomienky.
PS: Prajeme Vám hodne zdravia celej Vašej rodinke. Veľmi pekne ďakujeme za výborné občerstvenie. Rady sa k Vám ešte vrátime, ale tiež neprídeme naprázdno. Ste vynikajúci ľudia.
Dovidenia 

—————

Späť